رادیو اینترنتی دانشگاه مفید

صدایی برای دانش

PNG - لوگوی رسمی دانشگاه مفید

درباره رادیو

«رادیو اینترنتی دانشگاه مفید» در بهار ۱۴۰۱ و با هدف در دسترس قراردادن محتوای علمی برنامه‌های برگزار شده در طول بیش از ۳۰ سال فعالیت دانشگاه، راه‌اندازی شده است.

در این بستر، فایل‌‌های صوتی نشست­های علمی با موضوعات فلسفی، الهیاتی، حقوقی، اقتصادی، علوم سیاسی، مباحث بین رشته‌ای علوم انسانی و نیز سخنرانی های مناسبتی که از ابتدای تأسیس دانشگاه مفید تا کنون برگزار شده است، به صورت کاملا رایگان و با تفکیک موضوعی در دسترس مخاطبان قرار می‌گیرد.

دانشگاه مفید امیدوار است با شروع این روند و با گسترش مداوم محتوای موجود در این بخش، گنجینه گرانبها و عظیم خود در مباحث علمی را به بهترین و ساده‌ترین شکل در اختیار مخاطبین قرار دهد تا بتواند همچون گذشته گام‌های موثری را برای ارتقای هر چه بیشتر دانش علوم انسانی در جامعه کنونی ایران عزیز بردارد.

عنوان
0 +
مجموعه
0 +
دقیقه برنامه
0 +
مجموعه‌ها

از کجا بشنویم

آرشیو برنامه‌ها

نظریه سیاسی در قانون اساسی آمریکا و رابطه آن با احزاب سیاسی

این سخنرانی در سال ۱۳۸۰ و به زبان انگلیسی همراه با ترجمه فارسی ایراد شده است. پروفسور اشنک در بخش اول این سخنرانی کلیاتی پیرامون قانون اساسی آمریکا، عناصر شکل دهنده تفکر سیاسی حاکم بر قانون اساسی، استقلال قضایی، صلاحیت ریاست جمهوری و. . ارائه می‌نمایند و ضمن اشاره به خواستگاه این عناصر سه‌گانه (حاکمیت مردم، حاکمیت قانون و تفکر رقابتی) که به قرن ۱۷ میلادی بر می‌گردد، آن‌ها را بعضا متعارض می‌دانند. همچنین ایشان در بخش دوم سخنرانی خود به تاریخچه شکل گیری و جهت گیری فعالترین حزب‌های سیاسی آمریکا (جمهوری خواه و دموکرات) اشاره می‌نمایند و تغییر و تحول آن‌ها را به بحث می‌گذارند. در اثنای بحث نیز سوالاتی طرح می‌گردد که پروفسور اشنک پاسخ می‌گویند. مترجم فارسی این سخنرانی دکتر سید محمود موسوی (عضو هیات علمی دانشگاه باقر العلوم است) است.

بشنوید »

همزیستی مسالمت آمیز در متون مقدس یهود

این سخنرانی در سال ۱۳۹۶ و در همایش بین المللی ادیان ابراهیمی و همزیستی مسالمت‌آمیز ایراد گردیده است. دکتر حمامی لاله‌زار با استناد به متون مقدس و سخنان علمای دین یهود، ارزشمندی کرامت ذاتی انسان، عام بودن مخاطبان پیام‌های الهی (عدم اختصاص به گروهی مشخص)، قاعده زرین اخلاق، حرمت مال و جان و ناموس آدمی، دیگرخواهی و… را از مهمترین مبانی همزیستی مسالمت آمیز از منظر یهودیت عنوان می‌نمایند.

بشنوید »

منطق فازی

دکتر وکیلی در این سخنرانی ضمن قدردانی از زحمات پروفسور لطفعلی‌زاده مبدع منطق فازی و زحمات وی در ارائه و جا انداختن این دانش بسیار مهم، مطالبی در رابطه با املای کلمه فازی و مفهوم این منطق بیان می‌دارند و در ادامه عنوان می‌کنند که هدف منطق فازی، رد منطق ارسویی نیست، بلکه منطق ارسطویی بخشی از منطق فازی و حالتی خاص از آن است. ‌ایشان با اشاره به کاربرد این منطق در علوم و فنون مختلف، مطالعه فلسفه و عرفان اسلامی از دیدگاه این نوع منطق را بسیار رویکردی صحیح تلفقی نموده و به تشریح این نوع از منطق می‌پردازند. بخش پایانی برنامه به پرسش و پاسخ اختصاص دارد.

بشنوید »

بحثی پیرامون وجود و ماهیت

حجت الاسلام والمسلیمن فقهی هدف خویش از ارائه این سخنرانی را مشخص ساختن جایگاه بحث در باب وجود و ماهیت و نشان دادن پویایی فلسفه اسلامی با تفسیر ملاصدار عنوان می نمایند و در ادامه به بحث پیرامون آرای متفکران غربی و اسلامی در باب اصالت وجود و ماهیت می پردازند. بخش پایانی برنامه به پرسش و پاسخ اختصاص دارد

بشنوید »

از شیبانی تا گروسیوس: حقوق بین الملل کلاسیک و نوین

این سخنرانی در سال ۱۴۰۲ ایراد شده است. دکتر پیران در ابتدای بحث خود به تاریخچه زندگی شیبانی و گروسیوس اشاره مختصری می‌نمایند و در ادامه بحثی راجع به تئوری‌های اصالت جنگ و اصالت صلح مطرح می‌کنند. ایشان با تقسیم‌بندی حقوق بین الملل به دو دوره عتیق و جدید، مبانی این تقسیم‌بندی را به تفصیل به بحث می‌گذارند. در بخش دوم این برنامه دکتر پیران مهمترین وجوه شباهت و تفاوت شیبانی و گروسیوس را بیان می‌نمایند. بخش پایانی برنامه به پرسش و پاسخ اختصاص دارد.

بشنوید »

هرمنوتیک و دین

این سخنرانی در سال ۱۳۷۹ و به زبان انگلیسی همراه با ترجمه فارسی ایراد شده است. پروفسور مکلین در ابتدای بحث خود آزادی و حکومت را قرین یکدیگر عنوان می‌نمایند و با اشاره به نیاز جامعه دینی ایران به مباحث هرمنوتیکی، بحث‌هایی در باب واژه‌شناسی و عناصر مختلف هرمنوتیک را طرح می‌نمایند. ایشان همچنین توجه به ضمیر و قلب مخاطبان پیام الهی و چگونگی عملکرد مبلغان دین، خاصه در باب فهم و انتقال پیام دین مباحثی را ارائه می کنند. بخش پایانی برنامه به پرسش و پاسخ اختصاص دارد. مترجم فارسی این سخنرانی دکتر سید محمود موسوی (عضو هیات علمی دانشگاه باقر العلوم) هستند.

بشنوید »