رادیو اینترنتی دانشگاه مفید

صدایی برای دانش

PNG - لوگوی رسمی دانشگاه مفید

درباره رادیو

«رادیو اینترنتی دانشگاه مفید» در بهار ۱۴۰۱ و با هدف در دسترس قراردادن محتوای علمی برنامه‌های برگزار شده در طول بیش از ۳۰ سال فعالیت دانشگاه، راه‌اندازی شده است.

در این بستر، فایل‌‌های صوتی نشست­های علمی با موضوعات فلسفی، الهیاتی، حقوقی، اقتصادی، علوم سیاسی، مباحث بین رشته‌ای علوم انسانی و نیز سخنرانی های مناسبتی که از ابتدای تأسیس دانشگاه مفید تا کنون برگزار شده است، به صورت کاملا رایگان و با تفکیک موضوعی در دسترس مخاطبان قرار می‌گیرد.

دانشگاه مفید امیدوار است با شروع این روند و با گسترش مداوم محتوای موجود در این بخش، گنجینه گرانبها و عظیم خود در مباحث علمی را به بهترین و ساده‌ترین شکل در اختیار مخاطبین قرار دهد تا بتواند همچون گذشته گام‌های موثری را برای ارتقای هر چه بیشتر دانش علوم انسانی در جامعه کنونی ایران عزیز بردارد.

عنوان
0 +
مجموعه
0 +
دقیقه برنامه
0 +

از کجا بشنویم

آرشیو برنامه‌ها

تعارض حدود شرعی با اصل قانونی بودن با تاکید بر ارتداد

دکتر سلیمانی در این سخنرانی که در سال ۱۳۹۷ ارائه نموده اند، با اشاره به سیر تطور اصل قانونی بودن به عنوان ناموس حقوق کیفری، با استناد به قوانین مختلف به وضعیت این اصل در قوانین ایران می‌پردازند و در ادامه با استناد به پیش‌نویس قانونی مرتبط با ارتداد و واکنش بین المللی به آن، علت حذف برخی حدود و مبهم گویی قانونگذار را بیان می‌نمایند. دکتر سلیمانی جرایم حدی در قوانین کیفری ایران را حدود ۳۰ جرم عنوان می‌کنند و می‌گویند قانون گذار این جرایم حدی را فقط در قالب حد برنشمرده بلکه مجموعه‌ای است از حد، تعزیز و… ایشان در پایان بحث خود ضمن تاکید بر لزوم ابطال ماده ۲۲۳ قانون مجازات اسلامی به دلیل ضدیت با قانون اساسی، مباحثی از جمله رابطه توهین به مقدسات، توبه، قاعده درء و… را با ارتداد به بحث می‌گذارند.

بشنوید »

تطابق عملکرد بانک ها با قانون عملیات بانکی بدون ربا

دکتر نظرپور در این سخنرانی که در سال ۱۳۹۱ ایراد نموده اند، با تمرکز بر قانون عملیات بانکی بدون ربا، بانکداری اسلامی را بر سه محورِ تخصیص، تجهیز و ارائه خدمات، متمرکز میدانند و به شرح این موارد و اختلافات فقهی و اقتصادی موجود در آن‌ها می‌پردازند. ایشان در ادامه مباحثی پیرامون سپرده‌گذاری و نرخ سود سپرده‌ها و شبهه ربا ارائه می‌دهند.

بشنوید »

مبانی قانونگذاری صحیح در حقوق کیفری

دکتر آزمایش در این سخنرانی که در سال ۱۳۸۳ ایراد نموده اند، ضمن اشاره به تاریخچه تطورات حقوق کیفری، به لزوم عبور از مصادیق و توجه به مبانی قانونگذاری در این حوزه اشاره می‌کنند و در ادامه آثار توجه به مبانی صحیح در قانونگذاری کیفری از جمله جلوگیری از تورم قوانین، به روزرسانی آیین دادرسی، شناسایی و احقاق حقوق افراد، دقت قضات در امر قضاوت، توجه به نیاز اجتماعی و… را به بحث می‌گذارند. ایشان با نقد عملکرد دانشکده‌های حقوق، لزوم توجه به مبانی در آموزش‌ها را بسیار مهم عنوان می‌نمایند.

بشنوید »

حقوق اقلیت ها در نظام بین المللی حقوق بشر

این برنامه در سال ۱۳۹۵ برگزار شده است. دکتر حبیبی مُجنده در ابتدای بحث با اشاره به پیچیدگی و گستردگی مباحث مربوط به اقلیت ها، روند حمایت از اقلیت‌ها در معاهدات بین المللی را شرح می‌دهند. ایشان اقلیت‌ها را گروهی از افراد که به لحاظ عددی و شمارشی از بقیه جمعیت یک کشور کوچکتر بوده، اتباع همان کشور هستند و یک نوع یا گونه‌ای از همبستگی در میان خود دارند که این همبستگی باعث می‌شود از هویت فرهنگی مجزای خود حمایت کنند و خواستار تداوم و حفظ آن هویت باشند، تعریف و در ادامه با اشاره به بحث آزادی اقلیت‌ها این نکته را بیان می‌نمایند که آزادی اقلیت‌ها یک حق مطلق نیست و با محدودیت‌های ضروری مانند امنیت عمومی، اخلاق عمومی و نظم عمومی می‌تواند مقید شود.

بشنوید »

کیهان شناسی نوین و لوازم الهیاتی آن

دکتر موسوی کریمی در این سخنرانی که در سال ۱۴۰۳ ایراد نموده اند، ضمن بیان مقدمه‌ای راجع به چرایی طرح مباحث پیرامون رابطه علم و دین، نظریه فرگشت داروین و نظریه‌های فیزیک نوین مانند نسبیت و کوانتوم را از عمده علل توجه به بحث علم و دین در دوران کنونی عنوان می‌نمایند و در ادامه با تمرکز بر کیهان‌شناسی نوین و لوازم الهیاتی ناشی از آن، به شرح و نقد نظریات مختلف در باب چگونگی پیدایش جهان خاصه با تکیه بر برهان نظم به علت جایگاه این برهان در دستاورهای علم نوین می‌پردازند و در پایان داوری خویش را ارائه می‌نمایند.

بشنوید »

راسل و اتمیسم منطقی

این سخنرانی در سال ۱۳۸۰ و به زبان انگلیسی همراه با ترجمه فارسی ایراد شده است. پروفسور اشمیتز در این سخنرانی با اشاره به رویگردانی فیلسوفانی از جمله راسل و مور از ایده ئالیسم به رئالیسم، توضیحاتی پیرامون نظریه اتمیسم منطقی و فراز و فرود آن از دیدگاه راسل مطرح می‌نمایند. مترجم فارسی این سخنرانی دکتر سید محمود موسوی (عضو هیات علمی دانشگاه باقر العلوم) است.

بشنوید »