«برنامه ۱۵۷» رادیو اینترنتی دانشگاه مفید منتشر شد
این برنامه در سال ۱۴۰۰ برگزار شده است. دکتر محقق داماد در ابتدای بحث خود با بیان مقدمهای پیرامون علت توجه مسلمانان به حقوق بین الملل و انعکاس قواعد رفتار با غیر مسلمانان در آثار اسلامی، با اشاره به وجه تسمیه واژه «السِیَر»، تاریخچهای از زندگی «ابوعبدالله محمد بن حسن بن فرقد شیبانی کوفی» بیان نموده و مباحثی از جمله جایگاه شیبانی در تمدن اسلامی و نیز تاثیرپذیری افرادی چون هوگو گروسیوس پدر حقوق بین الملل غرب از ایشان را به بحث میگذارند. دکتر رهایی نیز با بیان برخی ویژگیهای دوران زندگی شیبانی، علل توجه حکام اسلامی به حقوق بین الملل و چرایی لزوم ورود فقها به بحثهای ارتباط مسلمانان و غیر مسلمانان را به بحث میگذارند. همچنین ایشان به ویژگیهای کتاب السیر شیبانی و حوزههای مختلفی را که پوشش میدهد اشاره مینمایند و شیبانی را از شخصیتهای موثر در حقوق بین الملل معرفی مینمایند.
«برنامه ۱۵۶» رادیو اینترنتی دانشگاه مفید منتشر شد
این برنامه در سال ۱۴۰۰ برگزار شده است. دکتر شهبازی (مترجم کتاب) در این برنامه با اشاره به چرایی شکل گیری جریان الحاد جدید و تاثیر حادثه ۱۱ سپتامبر آمریکا بر آن، بیان میدارند که این جریان را بیشتر یک جریان فلسفی- اجتماعی میدانند و نه جریانی فلسفی- الهیاتی. ایشان با معرفی ۴ اثر شاخص الحاد جدید یعنی کتاب شکستن طلسم (Breaking the Spell) از دنیل دنت، کتاب توهم خدا (The God Delusion) از داوکینز، کتاب پایان ایمان (The End of Faith) از سم هریس و کتاب خدا بزرگ نیست (God Is Not Great) از هیچنز آنها را پرچم چهار رنگ الحاد در دوره جدید و ترجمه کتاب حاضر را راهی برای شناخت بهتر این جریان عنوان مینمایند. در ادامه دکتر زارعپور نیز با بیان علاقه تحقیقی خود نسبت به موضوع بحث حاضر، تلاش دکتر شهبازی برای ترجمه این کتاب را قابل تقدیر دانسته اما نقدهایی به نویسنده کتاب یعنی جان اف. هات در رابطه با شیوه بیان، گستره نقد علمی و سطحی نگری وارد مینمایند. در نهایت دکتر جاودان با تشکر از مترجم کتاب برای برگردان این اثر به زبان فارسی بیان میدارند که این کتاب از منظر پروتستانتی و جمعهای اگزیستانسیال دین در صدد پاسخگویی به ملحدان برآمده است. همچنین ایشان برخی از اشکالات شکلی موجود در ترجمه اثر را مورد اشاره قرار میدهند.
– ثبت نام ویژه طلاب در مقطع ارشد (علوم سیاسی و اندیشه سیاسی در اسلام)
برای اطلاع از شرایط ثبت نام ویژه طلاب در مقطع ارشد رشته های علوم سیاسی و اندیشه سیاسی در اسلام ۱۴۰۲- ۱۴۰۱بر روی لینک زیر کلیک
«برنامه ۱۵۵» رادیو اینترنتی دانشگاه مفید منتشر شد
دکتر میرمحمدی در این سخنرانی که در سال ۱۴۰۱ ایراد شده است، ضمن بیان تاریخچهای از شرایط زمانه و فعالیتهای علمی شاخص علامه حلی (رض)، برخی از آثار ایشان از جمله کتاب تذکره الفقهاء و فصول مختلف آن را معرفی و شرح مینمایند و در ذیل آن مباحثی از جمله مسائل مرتبط با ملل غیر مسلمانان، محدودیتهای زمانی و مکانی جنگ، شرایط امر به معروف و نهی از منکر و… را طرح کرده و مشخصا نظر علامه حلی در باب مقاتله یک بار در سال را به مانورهای نظامی امروزه تعبیر مینمایند. همچنین در این برنامه دکتر سعید رهایی عضو هیات علمی دپارتمان حقوق دانشگاه مفید که دبیری این نشست را بر عهده داشتند دیدگاههای موجود پیرامون شخصیت و نظرات علامه حلی (ره) را تفصیلا بیان میدارند. در پایان جلسه هم پرسش و پاسخهایی پیرامون موضوع بحث طرح میگردد.
همایش رونمایی و بازخوانی تفسیر «در مکتب قرآن» برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مفید، آیین رونمایی و بازخوانی تفسیر ۶ جلدی «در مکتب قرآن» از آثار آیت الله شهید دکتر بهشتی روز پنجشنبه ۹ تیرماه ۱۴۰۱ با همکاری مرکز مطالعات قرآن دانشگاه مفید در محل موسسه فهیم برگزار شد. این همایش نیم روزه با حضور دکتر سید محمدرضا بهشتی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران، دکتر سید علیرضا بهشتی، عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس، حجت الاسلام کاظم قاضی زاده، استاد حوزه علمیه قم، حجت الاسلام محمدعلی مهدویراد، استاد حوزه علمیه قم، حجت الاسلام سید محمد علی ایازی، استاد حوزه علمیه قم، دکتر محمدکاظم شاکر، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و دکتر حامد شیواپور، عضو هیات علمی دانشگاه مفید و کارشناس علمی این همایش برگزار گردید.
برنامه ۱۵۴ رادیو اینترنتی دانشگاه مفید منتشر شد
این برنامه در سال ۱۳۹۱ برگزار شده است. دکتر موسوی اردبیلی با بیان تاریخچه حقوق بشر، قدمت آن را پیش از تدوین اعلامیه جهانی در سال ۱۹۴۸ عنوان کرده و با بیان برخی چالشهای مفهومی در رابطه با حق و بشر به کارکرد فلسفه در تبیین این مفاهیم میپردازند. دکتر قربان نیا نیز با تفکیک بُعد فلسفی و حقوقی مفهوم حقوق بشر اظهار میدارند که حقوق بشر در بعد حقوقی با چالش مفهومی چندانی مواجه نیست، همچنین ایشان با تفکیک بین حق داشتن و حق بودن بیان میدارند که منظور از حقوق بشر حق داشتن است و اسلام در این زمینه سابقهای قابل توجه دارد. در پایان این برنامه نیز دکتر حقیقت با طرح مباحثی پیرامون اعلامیه اسلامی حقوق بشر و مزایا و چالشهای آن، جهانشمولی و نسبی گرایی را در حوزه حقوق بشر به بحث گذاشته و استفاده ابزاری از حقوق بشر توسط کشورهای غربی را نقد مینمایند.