اخبار

«برنامه ۱۸۱» رادیو اینترنتی دانشگاه مفید منتشر شد

دکتر رهایی در این سخنرانی که در سال ۱۴۰۱ ایراد نموده اند، ضمن بیان تاریخچه‌ای مختصر پیرامون زندگی و زمانه قاضی نعمان مغربی، علل تالیف کتاب دعائم الاسلام توسط وی را شرح داده و در ادامه با بیان اینکه این کتاب مجموعه‌ای فقهی و حقوقی است، آن را به عنوان منبعی برای تنظیم روابط داخلی و خارجی دولت فاطمیان ارزیابی می‌نمایند. همچنین ایشان با اشاره به این نکته که کتاب دعائم الاسلام مورد توجه شیعه و سنی است، محتوای کتاب و مباحث آن از جمله حکومت داری، قواعد جنگ، حقوق بشر، حقوق بشردوستانه و … را مورد بررسی و تحلیل قرار می‌دهند. بخش پایانی این برنامه به پرسش و پاسخ اختصاص دارد.

ادامه مطلب
اخبار

«برنامه ۱۸۰» رادیو اینترنتی دانشگاه مفید منتشر شد

دکتر سلیمانی اردستانی در این سخنرانی که در سال ۱۴۰۱ ایراد شده است، ابتدا بحثی پیرامون جایگاه علم کلام در علوم اسلامی را مطرح می‌نمایند و ضمن انتقاد از وضع تنزل یافته آن در عصر کنونی، تاثیر مدرنیته بر علم کلام، ضعف نظام مندی، نپرداختن به مباحث پایه‌ای و… را با نگاهی تطبیقی به بحث می‌گذارند. همچنین ایشان در ادامه بحث خود به حلقه‌های مفقوده علم کلام از جمله، دنیا شناسی، انسان‌شناسی و راهنماشناسی اشاره نموده و ضرورت توجه به آن‌ها را مورد تحلیل قرار می‌دهند. بخش پایانی برنامه به پرسش و پاسخ اختصاص دارد.

ادامه مطلب
اخبار

پیام تسلیت رئیس دپارتمان حقوق دانشگاه مفید به مناسبت ارتحال دکتر سید محمد هاشمی (ره)

با نهایت تاسف و تأثر، استاد ارجمند دکتر سید محمد هاشمی چهرۀ ماندگار دانشکده‌های حقوق ایران و بنیانگذار حقوق عمومی کشور، چهره در نقاب خاک کشید و جامعه علمی کشور در غم فقدان این استاد برجسته حقوق در سوگ نشست.

ادامه مطلب
اخبار

نشست علمی «مفهوم عدالت از منظر ثقلین» در دانشگاه مفید برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه مفید، نشست علمی «مفهوم عدالت از منظر ثقلین» به همت مرکز مطالعات اقتصادی دانشگاه مفید و با سخنرانی دکتر عباس میرآخور و دبیری علمی دکتر سیدضیاءالدین کیاءالحسینی (عضو هیات علمی دپارتمان اقتصاد دانشگاه مفید) روز یکشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۱ در دانشگاه مفید برگزار شد.

ادامه مطلب
اخبار

«برنامه ۱۷۹» رادیو اینترنتی دانشگاه مفید منتشر شد

دکتر حقیقت در این سخنرانی که در سال ۱۳۸۶ و در چهارمین همایش بینن المللی حقوق بشر دانشگاه مفید ارائه شده است، ابتدا توضیحاتی پیرامون دو اصطلاح فربه و نحیف از دیدگاه جماعت گرایان ارائه می‌نمایند و در ادامه با دفاع از امکان حقوق بشر دینی، نقاط اختلاف و اشتراک خود با جماعت گرایان را به بحث می‌گذارند و پیرامون حقوق بشر حداقلی و حداکثری مطالبی را ارائه می‌نمایند. در پایان برنامه نیز سوالاتی از سوی حضار طرح می‌گردد که ایشان پاسخ می‌گویند.

ادامه مطلب