دکتر لگنهاوزن در این سخنرانی با بیان مقدمه‌ای پیرامون آثار السدیر مک‌اینتایر فیسلوف اسکاتلندی معاصر در حوزه فلسفه اخلاق، به تطور آرای ایشان در باب حقوق بشر می‌پردازند و سیر آرای این فیلسوف شهیر را از رد فلسفی و افسانه نامیدن حقوق بشر تا قبول تعبدی آن به بحث گذاشته و در ادامه نقدهایی به نظریات ایشان وارد می‌نمایند. بخش پایانی برنامه به پرسش و پاسخ اختصاص دارد.

دکتر سلیمانی در این سخنرانی که در سال ۱۳۹۶ ایراد نموده اند، ضمن اشاره به مباحث تاریخی در باب جبر و اختیار، به نقد برخی دیدگاه‌ها در این حوزه پرداخته و چند شبهه مرتبط با این موضوع را پاسخ می‌گویند. ایشان مهمترین مسئله در باب نزاع علمی پیرامون مسائل درون و برون دینی راعدم تعیین جایگاه بحث عنوان کرده و بر این باورند که بحث در باب اراده آزاد، بحثی خارج از آموزه‌های عقیدتی بوده و مسئله‌ای کاملا عقلانی است. دکتر سلیمانی اراده آزاد انسان را مقوّم انسانیتش دانسته و آن را مقدمه مسئولیتش عنوان می‌کنند. بخش پایانی برنامه نیز به پرسش و پاسخ اختصاص دارد.