«برنامه ۱۷۲» رادیو اینترنتی دانشگاه مفید منتشر شد
1401-09-02فرارسیدن نهم آذرماه، روز گرامیداشت مقام شیخ مفید (ره) را گرامی میداریم
1401-09-09به گزارش روابط عمومی دانشگاه مفید، روز شنبه پنجم آذرماه ۱۴۰۱، نشستی خبری پیرامون جزییات مراسم گرامیداشت ششمین سالگرد ارتحال آیت الله العظمی موسوی اردبیلی (ره) با حضور دکتر سید مسعود موسوی اردبیلی، رئیس دانشگاه و دکتر محمدرضا یوسفی شیخ رباط، دبیر کمیته برگزاری این مراسم و با حضور خبرگزاریهای شفقنا، حوزه، ایکنا، ایپنا و… برگزار شد.
دکتر سید مسعود موسوی اردبیلی رئیس دانشگاه مفید، در این نشست خبری بیان داشتند: انتخاب این موضوع به خاطر ویژگی خاص آیت الله موسوی اردبیلی یعنی معلمی است. ایشان از دوران جوانی تا اواخر عمر با برکتشان با وجود مسئولیتهای علمی و اجرایی متعدد، هیچگاه کرسی تعلیم و تربیت را رها نکردند و در سراسر عمر بابرکتشان همواره به تعلیم و تربیت مشغول بودند و وجه اصلی ایشان، شخصیت معلمی بود.
دکتر موسوی اردبیلی در ادامه گفتند: آیت الله العظمی موسوی اردبیلی (ره) تعلیم علوم و تربیت دینی را همواره به نحو توامان مد نظر داشتند و بر این باور بودند که تربیت دینی بدون تعلم در علوم جدید و تعلیم علمی بدون توجه به تربیت دینی، مفید و تمام و کامل نیست. به همین دلیل در طول عمر خود چه در حوزههای علمیه، چه در مدارس مفید و چه در دانشگاه مفید بر این مهم تاکید داشتند و روی همین باور و رویکرد ایشان است که شعار دانشگاه مفید، «پای در سنت، رو به آینده» انتخاب شده است. «پای در سنت، رو به آینده» یعنی با تکیه بر خواستگاههای فرهنگی، ملی و دینی خودمان و با پایبندی به این خواستگاه ها، باید از دست آوردهای علمی جدید استقبال کنیم و ان شاء الله در علوم جدید نیز جزو پیشتازان عرصه تحقیق و پژوهش باشیم.
ایشان با اشاره به شخصیت آموزشی آیت الله موسوی اردبیلی گفتند: آیت اله موسوی اردبیلی معتقد بودند که تعلیم و تربیت باید از درون بدنه جامعه اتفاق بیافتد و نباید از بالا و به صورت دستوری باشد. همچنین معلم باید بین متعلمین و شاگردانش باشد و با آنها زندگی کند و کار تربیتی، باید به صورت مردم نهاد انجام پذیرد تا بتواند مثمر ثمر و اثر گذار باشد.
وی با اشاره به اینکه روش ایشان در تربیت دینی تعادل کامل یا به بیانی افراط در تعادل بود و به هیچ وجه اهل کم گذاشتن در تربیت دینی و یا افراط در تربیت دینی نبودند، گفتند: از منظر آیت الله موسوی اردبیلی، تربیت دینی باید عقلانی باشد. یعنی به نحوی این تربیت باید صورت بگیرد که مورد قبول عقل باشد و اگر این شیوه در پیش گرفته شود، قطعا تربیت، عالمانه نیز خواهد بود. ایشان افزودند: اگر ملاحظه کنید میبینید که آیت الله موسوی اردبیلی تمام فعالیت آموزشی تحت مدیریت خویش را به نام شیخ مفید نامگذاری کرده اند. چرا که شیخ مفید چهره عقلانی اندیشه شیعه است و حکم عقل و داوری عاقلانه در نزد وی جایگاهی رفیع داشته است. بر این اساس بود که آیت الله موسوی اردبیلی به شیوه شیخ مفید در دینداری بسیار علاقهمند و معتقد بودند.
در ادامه این نشست خبری، دکتر محمدرضا یوسفی شیخ رباط، دبیر کمیته برگزاری، در تشریح این برنامه گفتند: هدف از برگزاری همایشهایی که هرساله در بزرگداشت حضرت آیت الله موسوی اردبیلی (ره) برگزار میشود، صرفا گرامی داشتن نام و خدمات آن فقید سعید نیست، بلکه در این برنامهها همواره دو ویژگی رعایت شده است. اول اینکه موضوع آن همایش یکی از دغدغهها و از زمینههای فعالیت ایشان باشد و ویژگی دوم اینکه به مسائلی که هم بحث روز و هم مورد نیاز کشور است، پرداخته شود.
عضو هیات علمی دانشگاه مفید در ادامه افزودند: از مهمترین دغدغههای آیت الله العظمی موسوی اردبیلی (ره)، موضوع تربیت دینی بود و به همین خاطر از ۱۰ سال قبل از انقلاب اسلامی، شروع به تاسیس مدارس مفید کردند تا انسانهای کارآمد و دین مدار، تربیت کنند.
دبیرکمیته برگزاری مراسم گرامیداشت ششمین سالگرد ارتحال آیت الله العظمی موسوی اردبیلی گفتند: طبق برنامه ریزی صورت گرفته، قرار است که این مراسم با پیام یکی از مراجع عظام تقلید و سخنرانی یکی از شخصیتهای برجسته حوزوی آغاز شود و بعد آن، چهار تن از اساتید به ارائه بحث خواهند پرداخت. سخنران اول جناب آقای مهندس رفیعی از مدیران مدارس مفید در قبل از انقلاب هستند که به بحث پیرامون تجربه راه اندازی این مدارس و همکاری با آیت الله العظمی موسوی اردبیلی (ره) میپردازند. در بخش بعدی جناب آقای دکتر کریمی، روانشناس و دانشیار دانشگاه و صاحب تالیفاتی در حوزه تربیت دینی، موضوع «تربیت دینی چه چیز نیست؟» را به بحث خواهد گذاشت. سخنران بعدی جناب آقای دکتر فیض، رئیس اندیشکده مطالعات راهبردی مفید و عضو هیات علمی دانشگاه که بحثی با موضوع «حفظ حرمت حلالها در رابطه با افراطیگری در تربیت دینی» ارائه خواهند داد. سخنران پایانی برنامه نیز جناب آقای دکتر آذربایجانی، روانشناس و عضو پژوهشگاه حوزه و دانشگاه هستند که بحثی را با عنوان «عوامل دین گریزی و دین گرایی با رویکرد روانشناختی» طرح خواهند نمود.
دکتر یوسفی شیخ رباط در پایان ابراز امیدواری کردند که این برنامه، تلنگری باشد تا مسئولین امر تربیت دینی را به عنوان مسئلهای جدی مورد بازخوانی قراردهند.
مراسم بزرگداشت سالگرد ارتحال مرجع عالیقدر و موسس دانشگاه مفید، حضرت آیت الله العظمی سید عبدالکریم موسوی اردبیلی (قدس سرّه) روز پنجشنبه ۱۰ آذر ماه ۱۴۰۱ از ساعت ۰۸:۳۰ الی ۱۲:۰۰ با موضوع «بازخوانی تربیت دینی و نظام آموزشی ما» در محل دانشگاه مفید برگزار خواهد شد.