This organization tries to publish its works, mainly academic research achievements, based on scientific methodology. Besides the delivered studies and preparing the related content, it also publishes journals of Mofid University as well as the works produced by the university affiliated research centers.
New publications
«حمايت از افراد در حقوق بينالملل بشردوستانه، متدلوژی تطبيقی و رهيافتهای اسلامی» / نویسنده: دكتر سيد مصطفی میرمحمدی
چاپ اول: 1399 / قطع: رقعی/ تعداد صفحه: 256/ قیمت: 42000 تومانحقوق بينالملل بشردوستانه امروزه يكی از شاخههای مهم حقوق بينالملل نوين است كه در آن حمايت از انسانها در وضعيت مخاصمات مسلحانه اساس تعهد اعضای جامعه بينالمللي است. اين حقوق در تكاپوی برقراری توازن ميان اقتضائات نظامی و حمايت از انسانها در برابر آلام و مصائب جنگ است. در اين كتاب كه بر متدلوژی مطالعات تطبيقی ميان اسلام و حقوق بشردوستانه تمركز شده است، انواع افراد و گروههای مورد حمايت در هر دو نظام حقوق بينالملل بشردوستانه و آموزههای اسلامی بررسی و معرفی شده است . تطبيق اين موضوع با ظرفيتهاي اسلامی موضوع تازهای است كه در پژوهشهای مشابه كمتر به آن توجه شده است. تبيين وضعيت اين دسته از گروههای مورد حمايت خاص و افراد خارج از صحنه، از چالشهاي پيش روی حقوق بشردوستانه معاصر به شمار میآيد.
«مسئوليت مدنی مؤسسات عمومی در حقوق ايران و مصر» / نویسنده: دكتر سيد مهدی ميرداداشی
چاپ دوم (ویراست دوم): 1399 / قطع: وزیری/ تعداد صفحه: 268/ قیمت: 44000 توماناز اصول مسلم فقهی و حقوقی، لزوم جبران خساراتی است كه به واسطه اعمال اشخاص حقيقی و حقوقی به ديگران وارد می شود. دولت در مفهوم عام خود، كه شامل تمام اركان حكومتی (قوای سه گانه و مؤسسات عمومی غيردولتی) می شود، از اين قاعده مستثنی نيست. ماده 11 قانون مسئوليت مدنی مصوب 1329 با پيروی از يك نظريه سنتی كه در كشورهای پيشرفته مدت هاست از آن عدول شده است، اعمال دولت را به اعمال تصدی و اعمال حاكميت تقسيم كرده است. اين قانون در مورد اعمال حاكميت، دولت را مصون از مسئوليت اعلام كرده است در حالی كه مصونيت دولت – به جز در مواردی كه منطبق با قاعده احسان است – در قبال حاكميتی توجيه فقهی و حقوقی ندارد، بررسی تطبيقی موضوع از نگاه فقه اسلامی، حقوق ايران و حقوق مصر، وجهه همت اين نوشته است.
«مبانی اندیشه سیاسی در اسلام» / نویسنده: سید صادق حقیقت
چاپ چهارم: 1399 / قطع: وزیری/ تعداد صفحه: 290/ قیمت: 35000 تومانتاكنون متنهای متعددی برای دروس اسلامي رشته علوم سياسی به زينت طبع آراسته شده است. در اين بين، درس «مبانی انديشه سياسي در اسلام» اهميتی ويژه دارد. اين درس طبق تعريف، به مهمترين مباحث مقدماتی در حوزه انديشه سياسی اسلام میپردازد؛ و مطالب آن به شكلی برای دروس اسلامی ديگر همانند «انديشههای سياسی در اسلام و ايران»، «تاريخ تحول دولت در اسلام»، «نظام سياسی و دولت در اسلام»، «حقوق بينالملل اسلامی» و «ديپلماسی و رفتار سياسی در اسلام» جنبه مقدمه دارد. متن حاضر سعی دارد با ارائه مبانی فلسفی، فقهی، روششناسانه، كلامی، قرآنی و روايی از يك طرف، و طرح مهمترين و اصلیترين مسائل حوزه انديشه سياسی از طرف ديگر، زمينه فهم هرچه بهتر ديگر دروس اسلامی را فراهم سازد.
«رسالۀ کشف» / نویسنده: هنری ای. آليسون (Henry E. Alison) / مترجم: مهدی ذاكری
چاپ دوم: 1399/ قطع: رقعی / تعداد صفحه: 308/ قیمت: 50000 توماندر اين كتاب از امانوئل كانت، فيلسوف و متفكر آلمانی به عنوان شخصيتی بزرگ كه توانسته آراء عقلی خود را در جايگاه ويژه ای قرار دهد ياد شده است. رساله كشف به گوشه ای از ديدگاه های كانت در باب معرفت شناسی مي پردازد و رابطه فلسفه كانت با عقلگرايی لايب نيتس را مورد پژوهش قرارداده است كه علاقه مندان به اين موضوع می توانند از اين رهگذر زمينه بررسی تطبيقی آن با برخی انديشه های اسلامی مثل فلسفه مشاء را فراهم سازند. اين كتاب در 2 فصل، مقدمه تاريخی و انتقادی و رساله كشف به انضمام ضميمه ها و فهرست ها تدوين يافته است.
«خدا و الحاد جدید» / مولف: جان. اف. هات / مترجم: علی شهبازی
چاپ اول: 1399 / قطع: رقعی / تعداد صفحه: 246/ قیمت: 40000 تومانجان اف. هات بهعنوان متخصص حوزه علم و دين در اين كتاب تأكيد میكند كه ملحدان جديد دركی سطحی و بی مايه از دين دارند؛ چرا كه دين را تنها در جريانهای افراطی آفرينشباوری، ظاهرگرايی مبتنی بر كتاب مقدس و تروريسم میبينند. او نشان میدهد كه آنها آشناي چندانی با الاهيات و جريانهای معتدل دينی ندارند. برخی از خطاهای روششناختی ملحدان جديد در تقليلگرايی آنها و تأكيد انحصاریشان بر علم بهعنوان تنها شيوه قابل اعتماد برای پرداختن به واقعيت نهفته است. اين كتاب را میتوان پاسخی به ادعاهای افراطی بنيادگرايی علمی دانست.