فرارسیدن سالروز ولادت با سعادت امام حسن مجتبی (ع) مبارک باد
1401-12-24«برنامه ۱۸۲» رادیو اینترنتی دانشگاه مفید منتشر شد
1402-01-19گفتگو با معاون آموزش دانشگاه مفید پیرامون آزمون اختصاصی (ویژه طلاب) در سال ۱۴۰۲
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مفید، با توجه به آغاز ثبت نام آزمون اختصاصی سال ۱۴۰۲ ویژه طلاب حوزههای علمیه در دانشگاه مفید، گفتگویی با جناب آقای دکتر سید مهدی نریمانی زمان آبادی معاون آموزش این دانشگاه به انجام رسیده است که متن آن به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن تشکر بابت وقتی که اختصاص دادید، به عنوان سوال اول بفرمایید که هدف دانشگاه مفید از برگزاری آزمون اختصاصی ویژه طلاب چبیست؟
هدف از تاسیس دانشگاه مفید، پاسخگویی به پرسشهای انسان معاصر در رابطه با دین بر اساس منطقی مشخص است که طلاب فاضل حوزههای علمیه خواهران و برادران که دروس حوزوی را به نحو شایسته گذرانده اند، به پشتوانه آموخته های حوزوی خود و با تحصیل علوم آکادمیک، می توانند در تحقق این هدف مشارکت کاملا موثر داشته باشند. از این رو از ابتدای تاسیس این دانشگاه هر ساله آزمون اختصاصی جذب طلاب در دانشگاه مفید برگزار می شود و از این طریق طلاب علاقه مند و البته مستعد بعد از پذیرش در آزمون می توانند در یکی از رشته های مورد علاقه شان به تحصیل بپردازند. البته ذکر این نکته لازم است که شرط ادامه تحصیل این عزیزان در دانشگاه مفید، ادامه دروس حوزوی است.
طلاب متقاضی شرکت در این آزمون چه شرایطی باید داشته باشند؟
کلیه شرایط شرکت در آزمون به تفکیک سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در وب سایت دانشگاه مفید منتشر شده. (اینجا) برخی شرایط این مقاطع با هم متفاوت است. به عنوان مثال برای پذیرش طلاب در دوره کارشناسی، معدل دروس حوزوی آنان باید حداقل ۱۵ تمام باشد، برای دوره ارشد معرفی نامه از اساتید از شرایط مهم است و در دوره دکتری متقاضیان مصاحبه باید سه طرح استاندارد برای رساله دکتری خود ارائه نمایند و از یکی از این سه طرح در جلسه مصاحبه شفاهی دفاع نمایند. ذکر این نکته لازم است که برای مقطع کارشناسی آزمون کتبی و شفاهی برگزار می گردد و برای دوره های ارشد و دکتری فقط آزمون شفاهی برگزار می شود.
دانشگاه مفید بورسهای تحصیلی مختلفی ارائه میدهد. شرایط اختصاص این بورسها به طلاب پذیرفته شده چیست؟
با توجه به سیاست جذب دانشجوی کیفی در دانشگاه مفید، این دانشگاه در صدد رایگانسازی تمامی رشتههای تحصیلی خود است و تا به امروز بسیاری از گرایش های تحصیلات تکمیلی رایگان شده اند. در راستای این سیاست بورسهای مختلفی در قالبهای گوناگون تدارک دیده شده است. در این رابطه طلابی که موفق به گذراندن آزمون اختصاصی دانشگاه مفید شوند میتوانند از بورسهایی به شرح زیر بهرهمند شوند:
الف: بورس آیت الله العظمی موسوی اردبیلی (ره) که این بورس شامل کلیه هزینههای تحصیل طلاب در دانشگاه مفید و همچنین ماهانه به این عزیزان کمک هزینه نقدی پرداخت میشود.
ب: بورس تحصیل رایگان دانشگاه مفید که این بورس فقط شامل هزینههای تحصیل در دانشگاه مفید است.
برای اطلاع از بورس های دانشگاه مفید (اینجا) کلیک کنید
آیا تحصیل طلاب و ظرفیت پذیرش آنان در دانشگاه مفید محدود به رشتههای خاصی است؟
طلاب پذیرفته شده در دانشگاه مفید بر اساس علایق خود و نیز زمینه علمی لازم میتواند در یکی از دپارتمان های اقتصاد، حقوق، فلسفه، علوم سیاسی، الهیات و زبان انگلیسی شرکت نمایند. ظرفیت پذیرش طلاب از طریق آزمون اختصاصی برای کلیه رشته ها به این صورت است:
دوره کارشناسی ۸۸ نفر
دوره ارشد ۶۰ نفر
دوره دکتری ۷ نفر
برای اطلاع از ظرفیت هر رشته (اینجا) کلیک نمایید
منابع آزمون اختصاصی دانشگاه مفید بر چه اساسی تعیین میشود؟
در دوره کارشناسی بر اساس آموختههای حوزوی است و در دورههای ارشد و دکتری بر اساس آموختههای مقطع قبلی تحصیلی است.
در اطلاعیه ثبت نام آزمون تمامی این موارد به تفکیک برای هر مقطع و رشته مشخص شده است.
برای اطلاع از منابع آزمون برای سه مقطع (اینجا) کلیک نمایید
راجع به تاریخ و محل آزمون اختصاصی سال ۱۴۰۲ دانشگاه مفید هم توضیح بفرمایید
آزمون سال ۱۴۰۲ ان شاء الله در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد. در رابطه با محل آزمون هم برای راحتی طلاب محترم دو محل آزمون اختصاص داده شده که علاوه بر دانشگاه مفید، طبق تفاهم نامه با حوزه علمیه خراسان، در مشهد نیز این آزمون برگزار خواهد شد.
آدرس محل آزمون دانشگاه مفید: قم، بلوار صدوقی، میدان مفید، دانشگاه مفید
آدرس محل آزمون مشهد: مشهد، چهار راه شهداء، مدرسه آیت الله العظمی خویی (ره)
به عنوان سوال آخر بفرمایید که در دانشگاه مفید چه امکانات و تسهیلاتی برای طلاب تدارک دیده شده است؟
دانشگاه مفید برای تحقق اهداف خود در ابعاد تربیتی، آموزشی وپژوهشی به دنبال ایجاد محیطی آکادمیک و استاندارد است و فراهم آوری امکانات مختلف در این دانشگاه، در این راستا قرار دارد که به چند نمونه از این امکانات اشاره میکنم:
– کتابخانه و مرکز اسناد
در فضایی با مساحت ۳۱۰۰ متر مربع و دارای بیش از ۲۵۰ هزار جلد منابع چاپی و نیز بخش کتابخانۀ دیجیتال با بیش از ۲۰ هزار نسخه کتب تخصّصی علوم انسانی به زبان انگلیسی برای استفاده پژوهشگران؛
– هادیان تحصیلی
برای مشاوره تخصصی به طلاب، اساتید نمونه در هر رشته به عنوان هادیان تحصیلی طلبهها مشخص شدهاند تا مشورتهای لازم در زمینههای آموزشی حوزوی و دانشگاهی، مسایل پژوهشی و تربیتی را به ایشان ارائه دهند.
– متناسبسازی ساعات کلاسها
با توجه به لزوم تحصیل همزمان دروس حوزی و دانشگاهی برای طلاب پذیرفته شده در آزمون اختصاصی دانشگاه مفید، برنامه کلاسها به صورتی تعیین میشود که به دروس حوزه خللی وارد نشود. از این رو برنامه ریزی درسی برای این عزیزان بدین نحو انجام شده که کلاسها از ساعت ۱۰:۳۰ به بعد برگزار شوند تا طلاب امکان شرکت در دروس حوزه و دانشگاه را داشته باشند.
– انجمنهای علمی و کانونهای فرهنگی
در دانشگاه مفید انجمنهای علمی و کانونهای فرهنگی متعددی تاسیس شده که با تصدی دانشجویان، برنامههای مختلف علمی، فرهنگی و … برگزار میکنند.
– مرکز آموزشهای آزاد و مجازی
دانشگاه مفید از طریق این مرکز دورههای مهارتی مختلفی برگزار میکند که زمینه ارتقای تواناییهای شخصی دانشجویان و نیز تسهیل روند تجاریسازی علوم انسانی را فراهم سازد.
– کلینیکهای دانشگاه مفید
در این دانشگاه تا کنون دو کلینیک حقوقی و حقوق کودک تاسیس شده است. این کلینیکها علاوه بر برگزاری دورههای علمی – آموزشی به ارائه خدمات عام المنفعه نیز مشغولند. طلابی که در رشتههای مرتبط مشغول تحصیل شوند میتوانند از خدمات این دو کلینیک بهرهمند گردند.
– مراکز مطالعاتی
در دانشگاه مفید چهار مرکز مطالعاتی تخصصی تاسیس شده است. مرکز مطالعات قرآن، مرکز مطالعات حقوق بشر، مرکز مطالعات اقتصاد و مرکز مطالعات حقوق تطبیقی. این مراکز هرساله برنامههای داخلی و بین المللی مختلفی در قالب همایش، کارگاه آموزشی، مدرسه تابستانی و … برگزار میکنند. همچنین این مراکز در تولید آثار علمی نقش فعال دارند که طلاب و دانشجویان دورههای تحصیلات تکمیلی میتوانند از طریق ارائه طرحهای پژوهشی متناسب با وظایف این مراکز، از بودجه پژوهشی آنها بهرهمند شوند.
– نشریات
در دانشگاه مفید ۶ نشریه با رتبه علمی منتشر میشود که از نشریههای شناخته شده در بین مراکز علمی علوم انسانی هستند. این نشریات در زمینههای تخصصی قرآن و حدیث، فلسفه، حقوق، حقوق بشر، اقتصاد، علوم سیاسی، و … فعالیت میکنند که زمینه مناسبی برای نشر افکار و اندیشههای دانشجویان گرامی فراهم میآورند. همچنین نشریه دانشجویی دانش پژوهان در دانشگاه مفید منتشرمی شود که زمینه مناسبی برای انتشار مقالات دانشجویی است.
– امکان همکاری به عنوان استاد مدعو و دستار آموزشی و پژوهشی
طبق تمهیدات اندیشیده شده، طلابی که در دوره دکتری دانشگاه مفید مشغول به تحصیل شوند، با دارا بودن شرایط لازم میتوانند به عنوان استاد مدعو در مقطع کارشناسی تدریس نمایند. همچنین طلاب مشغول به تحصیل در تمامی مقاطع به شرط احراز شرایط، میتوانند به عنوان دستیار آموزشی و پژوهشی به همکاری با اساتید دانشگاه بپردازند.
-اردوهای علمی، سیاحتی و زیارتی
در دانشگاه مفید هرساله اردوهای متعددی توسط معاونت دانشجویی و فرهنگی برگزار میشود. این اردوها شامل بازدید از مراکز علمی، نهادهای مختلف، مراقد مطهر، مناطق باستانی و طبیعی و. . میشود.
-امکانات رفاهی
همانگونه که اشاره کردم زندگی استاندارد دانشجویی در دانشگاه اهمیت فراوان دارد. از این رو برای ایجاد محیطی پرنشاط که پاسخگوی نیاز طلاب و دانشجویان گرامی باشد، امکانات مختلف خوابگاهی، ورزشی، تفریحی و …در دانشگاه مفید تدارک دیده شده است که به عنوان نمونه میتوان از سایت کامپیوتری اصلی دانشگاه با ۵۰ دستگاه رایانه به روز و اینترنت رایگان و پر سرعت، زمینهای فوتبال با چمن مصنوعی، سالنهای مسقف ورزشی، ایستگاه دوچرخه و دهها هکتار فضای سبز و … اشاره نمود.