فرارسیدن سالروز وفات عقیله بنی هاشم، حضرت زینب کبری (س) را تسلیت عرض می نماییم
1401-11-16پیام تسلیت رئیس دپارتمان حقوق دانشگاه مفید به مناسبت ارتحال دکتر سید محمد هاشمی (ره)
1401-11-23نشست علمی «مفهوم عدالت از منظر ثقلین»در دانشگاه مفید برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مفید، نشست علمی «مفهوم عدالت از منظر ثقلین» به همت مرکز مطالعات اقتصادی دانشگاه مفید و با سخنرانی دکتر عباس میرآخور و دبیری علمی دکتر سیدضیاءالدین کیاءالحسینی (عضو هیات علمی دپارتمان اقتصاد دانشگاه مفید) روز یکشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۱ در دانشگاه مفید برگزار شد.
دکتر میرآخور در این جلسه اظهار داشتند: آنچه از فرمایشات اهل بیت (ع) در رابطه با «عدل» نتیجه میگیریم این است که «عدل» یک واژه یا مفهوم نیست بلکه یک سیستم است. حضرت زهرا (س) در خطبه فدکیه میفرماید: العدل تنسیقا للقلوب. تنسیقا را به معنای تنظیم ترجمه میکنند که باید یک سیستم باشد که قلوب را به هم نزدیک میکند و تاثیرات زیادی دارد.
ایشان افزودند: من در مطالعه مفهوم عدالت از ۸۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح، بعد از خواندن تمام نظرات از جمله زرتشت، علمای هندوستان و … دریافتم که خلاصه و مجموع تمام این نظریات بیانگر سیستم و نظام بودن «عدالت» است. نظامی که فقط با هدایت و راهنمایی ائمه اطهار (ع) میتواند پیاده شود. برخی از علمای شیعه گفته اند، اصل فی العدالة هو الاسلام. یعنی اسلام را معادل عدالت معنی کرده و گفتهاند که اگر در جامعه اسلامی فسق و فجور نباشد و محرمات انجام نشود، به عدل اسلامی میرسیم. همانطور که در سوره مبارکه الرحمن آمده است، تمام کائنات دارای یک سیستم هستند که یک میزانی دارد که آن سیستم را به تعادل و ثبات میرساند و این میزان در جامعه انسانی عدل است و اگر این در جامعه پیاده شود، تمثیلی خواهد بود از کائنات؛ و میزان کائنات هم برای برقراری عدل، امام معصوم (ع) است.
ایشان در ادامه گفتند: عدل اگر در جامعه بشری پیاده شود میشود قسط. اگر به نظریه ثقلین مراجعه کنیم، عدل یک سیستم و یک نظام است و این نظام مربوط به این است که اگر عدل میخواهید، باید از اوامر اهل بیت (ع) تبعیت کنید. چرا که اگر راهنماییهای امام نباشد، عدل و قسط هم برپا نمیشود.
فایل صوتی این برنامه در آینده نزدیک در «رادیو اینترنتی دانشگاه مفید» منتشر خواهد شد.