دپارتمان ها
دانشجويي و فرهنگي

عنوان : نشست خبری سومین همایش نكوداشت آیت الله العظمی موسوی اردبیلی (ره) در دانشگاه مفید برگزار شد.
 ۱۳۹۸/۰۹/۰۴

به گزارش روابط عمومی دانشگاه مفید، نشست خبری سومین همایش نکوداشت آیت الله العظمی موسوی اردبیلی (ره) با حضور ریاست دانشگاه مفید دکتر موسوی اردبیلی و دبیر این همایش دکتر یوسفی شیخ رباط روز یکشنبه 3 آذرماه 1398 با حضور خبرنگاران در محل دانشگاه مفید برگزار شد.

دکتر سید مسعود موسوی اردبیلی رییس دانشگاه مفید در جمع خبرنگاران، هدف موسس فقید (ره) را از راه اندازی این دانشگاه، بررسی و رفع چالشهای نظری و مدرن در دنیا اسلام اعلام کردند و افزودند: تمامی فعالیت های دانشگاه مفید در جهت رسیدن به همان ایده آل مد نظر آیت الله العظمی موسوی اردبیلی (ره) است و دانشگاه مفید ماموریت ویژه خود را حرکت در این مسیر و تلاش برای دستیابی به این هدف می داند.

رییس دانشگاه مفید در ادامه گفتند: ما بر این باوریم که چالشهای نظری در همه ابعاد وجود دارد. زندگی جدید همراه خودش علوم جدید را آورده است و همه این اینها باعث می شود مسائل و چالشهای جدید پیش روی انسان و به طور خاص مسلمانان قرار گیرد و این چالش ها در علوم مختلف از سیاست گرفته تا اقتصاد، حقوق و ... این لزوم را ایجاد کرده است که اسلام پاسخ های خود را ارائه نماید. اما با وجود تلاش های انجام شده، کار عمیقی از لحاظ نظری در این موارد انجام نشده است و اینگونه نیست که دست مسئولین مراکز علمی اسلامی آن قدر پر باشد که بگویم هر چالش فکری و نظری که پیش می آید، پاسخ اسلام را ارائه نمایند.

دکتر موسوی اردبیلی افزودند: دانشگاه مفید به منظور پر کردن این خلاء بنیان یافته است و به وسیله آن عالم ربانی تأسیس شده است و هدف دیگری در راه اندازی آن نبوده است. چون تلقی مرحوم آیت الله موسوی اردبیلی این بود که چالشهای جدید، روش های جدید را می طلبد و نمی توان با سبک و سیاق سنتی به سؤالات امروز پاسخ داد. آن مرجع آینده نگر بر این باور بود که بررسی چالشهای جدید و تطبیق نظر اسلام با چالشهای روز، نیازمند روش های جدید است و راه و روش جدید یعنی آخرین متدهایی که در مجامع آکادمیک مورد بررسی قرار می گیرد. از این جهت بود که ایشان دانشگاه مفید را تاسیس کردند.

رییس دانشگاه مفید با اشاره به همت بلند موسس فقید دانشگاه گفتند: می توان ادعا کرد که  ایده راه اندازی دانشگاهی با هدف فوق، کاملا بدیع بوده و مفید اولین دانشگاهی است که در آن سالها بر این اساس مبارک تاسیس شده بود و آن زمانی که قرار بود این دانشگاه راه اندازی شود، هیچ دانشگاهی در ایران و کشورهای اسلامی منطقه مبتنی بر این ایده وجود نداشت.

دکتر موسوی اردبیلی گفتند: آیت الله العظمی موسوی اردبیلی (ره) برای راه اندازی دانشگاه مفید با آن سبک و سیاقی که در نظر داشتند هیچ گونه الگویی نداشتند و سختی کار آنجا  بود که همه راه ها باید از نو طراحی می شد.
رییس دانشگاه مفید در ادامه با اشاره به گذشت سه دهه از فعالیت دانشگاه گفتند: همین بی الگویی سبب می شد که در دهه اول، کارها بر اساس آزمون و خطا جلو رود و به رغم تلاش های فکری و برنامه ریزی های منسجم، این دهه با وجود فعالیت های آموزشی و پژوهشی بسیار موفق، به بررسی و کشف بهترین راه ها اختصاص یافت و گاها در ادامه روند دانشگاه معلوم می شد برخی مسیرها باید عوض شوند و مسیر جدیدی را  باید بگیریم. دهه دوم فعالیت دانشگاه بر تجربیاتی که در دهه اول بدست آمد، شکل گرفت که از جمله آن طراحی رشته های همسو با اهداف این دانشگاه، گسترش و راه اندازی مراکز مطالعاتی و ... مبتنی شده بو و در دهه سوم شاهد توسعه و گسترش فعالیت های رشته ها و توجه به همه گرایش ها در همان مراکزی که پیش تر راه اندازی شده بود، مورد توجه قرار گرفت، مثلا در دپارتمانی که در ابتدا یک یا دو رشته در مقطع کارشناسی ارشد راه اندازی شده بود، در دهه سوم زمینه های مختلف توسعه فعالیت در آن دپارتمانها با اهداف پژوهشی و همچنین تاسیس رشته های دکتری  و ... در دستور کار قرار گرفت.

رئیس دانشگاه مفید افزود: در دهه چهارم بر آنیم که به ارزیابی و نقد تاریخ 30 ساله دانشگاه و تقویت راه های گذشته و نقادی مسیرهای پیش رو پرداخته و بهترین راه هایی که می شود برای ادامه فعالیت براساس تجربیات سی ساله در پیش گرفت را مجددا طراحی ونقادی کنیم و با همان هدف اولیه دانشگاه به ادامه فعالیت بپردازیم.

وی بیان داشت: امروز بعد از گذشت 3 سال از ارتحال مؤسس فقید دانشگاه مفید، تلاش مجموعه دانشگاه، پیگیری هرچه بهتر هدف اساسی حضرت آیت الله العظمی موسوی اردبیلی  (ره) است.

رئیس دانشگاه مفید در پایان با اشاره به خدمات دانشگاه مفید به جامعه گفتند: بحمدالله با تلاش های صورت گرفته در دانشگاه مفید خدمات ارزنده ای به جامعه علمی کشور ارائه شده که به عنوان نمونه می توان گفت امروز فارغ التحصیلان این دانشگاه در مقاطع مختلف توانسته اند   فعالیت های اثرگذاری در جامعه و مراکز علمی داشته باشند و به عنوان متخصصینی  صاحب نام در رشته تخصصی خود مطرح باشند.

در این نشست خبری حجت السلام دکتر محمدرضا یوسفی شیخ رباط دبیر همایش نیز با گرامی داشت یاد و خاطره آیت الله العظمی موسوی اردبیلی (ره) گفتند:

هدف از بزرگداشت و برگزاری این همایش پاسداشت و گرامیداشت خدمات خیرخواهانه فرهنگی، علمی و فقهی آن عالم ربانی و گرامیداشت یاد و خاطره ایشان است.

دبیر همایش نقش نظام قضایی در توسعه ملی افزودند: سال های گذشته همایش گرامیداشت آن فقیه فرزانه با محورهایی از جمله  آزادی عقیده، ارتداد و ... با حضور کارشناسان و صاحب نظران از لحاظ فقهی و با توجه به مسائل روز که از دغدغه های آن عالم ربانی بود، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. اما امسال در نکوداشت سوم موضوعاتی چون نقش نظام قضایی در توسعه ملی، اهمیت مبارزه دستگاه قضایی با فساد و سابقه تاریخی مرحوم حضرت آیت الله موسوی اردبیلی در دستگاه قضایی مورد بحث و تبادل نظر کارشناسان قرار خواهد گرفت.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی شیخ رباط ادامه داند: نگاه به این همایش از سوی کارشناسان و صاحب نظران، کاربردی و با هدف ارائه راهکار و رفع آسیب های موجود در کشور خاصه در عرصه نظام قضایی و با هدف کمک به این قوه خواهد بود.

دبیر همایش سوم نکو داشت آیت الله العظمی موسوی اردبیلی (ره) افزود: در این همایش آیت الله سید علی محقق داماد، حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد مصدق، معاون حقوقی قوه قضاییه، دکتر سعید رهایی از شاگردان آن فقیه فرزانه، دکتر سید جعفر کاظم پور، از مدیران ارشد در قوه قضائیه، دکتر محمود متوسلی و مجید الماسی از کارشناسان قوه قضاییه به ارائه بحث خواهند پرداخت.

دکتر یوسفی شیخ رباط با بیان این که این همایش با عنوان «نقش نظام قضایی در توسعه ملی »، روز هفتم آذرماه 1398 ساعت 8:30 در دانشگاه مفید برگزار می شود، گفتند: قرار است نتایج این همایش تقدیم ریاست قوه قضاییه شود.

All Content by Mofid University is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License