دانشجويي و فرهنگي

عنوان : مصاحبه جناب آقای دكتر مرتضی محمدی، معاون محترم آموزشی پیرامون آزمون اختصاصی سال 1398 دانشگاه مفید
 ۱۳۹۸/۰۲/۲۱

مصاحبه جناب آقاي دكتر مرتضي محمدي، معاون محترم آموزشي

پيرامون آزمون اختصاصي سال 1398 دانشگاه مفيد

اشاره:

ورود به دانشگاه مفيد از طرق زير امكان پذير است:

الف: آزمون سراسري؛

ب: آزمون اختصاصي؛

ج: بدون آزمون ( استعدادهاي درخشان خاص مقاطع ارشد و دكتري و بر اساس معدل ديپلم خاص دوره كارشناسي)

د:  بدون آزمون ( اتباع)؛

ه: انتقال از دانشگاه هاي خارج از كشور به دانشگاه مفيد؛

به بهانه برگزاري «آزمون اختصاصي سال 1398 دانشگاه مفيد» مصاحبه اي داشته ايم با جناب آقاي دكتر مرتضي محمدي، معاون محترم آموزشي دانشگاه كه ذيلا منعكس مي گردد.

------------------------------------------------

متن مصاحبه:

جناب آقاي دكتر ضمن عرض سلام و تبريك حلول ماه پر بركت رمضان، از وقتي كه در اختيار ما گذاشتيد سپاسگزاريم. لطفا به عنوان سوال اول بفرماييد كه تاريخچه آزمون اختصاصي دانشگاه مفيد (ويژه طلّاب حوزه هاي علميه) به چه زماني بر مي گردد و هدف از برگزاري اين آزمون چيست؟

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام عليكم. در رابطه با تاريخچة «آزمون اختصاصي دانشگاه مفيد»  كه هر ساله در فصل بهار برگزار مي شود، بايد عرض كنم كه اين آزمون همزمان با تأسيس دانشگاه در سال ۱۳۶۸ طرح ريزي و اجرا شد و ورود اولين گروه از دانشجويان دانشگاه مفيد كه در رشته اقتصاد پذيرش شدند از طريق اين آزمون بوده است، لذا آزمون اختصاصي قرين با تأسيس دانشگاه مفيد است و حدوداً يك دهه، تمام دانشجويان دانشگاه مفید تنها از طریق آزمون اختصاصی پذيرش مي شدند. اين آزمون در طي سي سال فعاليت دانشگاه بر اساس اصول و ضوابط تعيين شده سازمان سنجش برگزار مي گردد. كه امسال هم توفيق يافتيم سي­ اُمين دوره اين آزمون را برگزار كنيم.
آزمون اختصاصي اهداف مختلفي را دنبال مي كند كه مهمترين آنها با توجه به اسناد بالادستي دانشگاه مفيد و تأكيدات حضرت آيت الله العظمي موسوي اردبيلي (ره) مؤسس فقيد دانشگاه،
پرورش طلاب مستعد حوزه هاي علميه از طريق تجهيز آنان به علوم روز و توليد و بازنگري در متون ديني است كه بحمدلله اين حركت مبارك همچنان ادامه دارد.

* اين آزمون درچه مقاطعي برگزار مي شود و دانشگاه مفيد چه تسهيلاتي به پذيرفته شدگان اعطاء مي كند؟

آزمون اختصاصی دانشگاه مفيد در سه مقطع كارشناسي، كارشاسي ارشد و دكتري در رشته هاي داير در دانشگاه برگزار مي گردد. و طلّاب حوزه هاي علميه در هركجاي كشور و در هر مقطع (كارشناسي، كارشاسي ارشد و دكتري)  با دارا بودن شرايط عمومي كه در آيين نامه اين آزمون آمده است مي توانند در اين آزمون شركت كنند. آيين نامه آزمون اختصاصي از طريق وب سايت دانشگاه مفيد در دسترس است.

پذيرش دانشجو در دانشگاه مفيد ( پذيرفته شدگان آزمون اختصاصي) به سه شكل زير ممكن است:

الف: طلّاب بورسيه كه  علاوه بر تحصيل رايگان در سه مقطع كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري كمك هزينه ماهيانه نيز دريافت مي كنند. البته کمک هزینه تحصیلی نيز به تناسب مقطع به پذيرفته شدگان دكتري، كارشناسي ارشد و كارشناسي متفاوت پرداخت می شود. هدف در اين روشِ پذيرش اين است كه طلّاب مستعد و ممتاز با مشكلات مالي كمتري بتوانند تمام وقت به تحصيل و پژوهش بپردازند.

ب: طلّاب پذيرفته شده در آزمون اختصاصي كه تنها از مزيت تحصيل رايگان برخوردار مي شوند.  اين شيوه در مقطع دكتري و ارشد برخي رشته ها است كه هر سال از طريق وب سايت دانشگاه اعلام مي شود.

ج: طلّاب پذيرفته شده در آزمون اختصاصي كه بايد هزينه تحصيل خود را پرداخت نمايند.

* امسال چه تعداد طلبه آقا و خانم در اين آزمون شركت كرده اند و نتايج آن چه زماني اعلام مي شود؟

امسال حدود ۳۷۷  طلبه از استان هاي مختلف كشور براي آزمون اختصاصي دانشگاه مفيد ثبت نام كرده بودند و بحمدلله آزمون در نهايت نظم و دقت برگزار شد. البته نكته اي كه بايد به آن اشاره كنم اين است كه  امسال به دلیل وقوع سیل در مناطق شمالی، غربی و جنوبی کشور بسیاری از طلاب متقاضی آزمون اختصاصي به صورت اردوهای جهادی در این مناطق حضور پیدا کردند. از اين رو زمان آزمون از 30 فروردين 1398 به روز پنجشنبه 12 ارديبهشت 1398 تغيير داده شد تا متقاضيان بتوانند در آزمون شركت كنند.

سعي بر اين است كه نتايج آزمون دوره كارشناسي كه سوالات آزمون آنها به صورت تستي بوده را هفته آخر خرداد اعلام كنيم. در رابطه با نتايج آزمون دوره هاي كارشناسي ارشد و دكتري هم كه به دو صورت تستي و تشريحي بوده است بنای ما بر این است که نتایج اولیه شان را هفته آخر خرداد اعلام بکنیم تا انشاءلله كه مصاحبه حضوري از پذيرفته شدگان در نیمه اول تیر ماه انجام شود و نتایج قطعی را  اول شهریور اعلام كنيم.  ذكر اين نكته ضروري است كه طلّاب خانم و آقا، با كسب نمره قبولي در آزمون اختصاصي، تنها مجوز تحصيل در دانشگاه مفيد را كسب مي كنند اما براي بهره مندي از تسهيلات بورسيه بايد حتما در مصاحبه حضوري امتياز لازم را كسب كنند.

* آيا روند برگزاري آزمون اختصاصي دانشگاه مفيدبه همين صورت ادامه پيدا خواهد كرد؟

به نحوي كه قبلا اشاره كردم،  آزمون اختصاصی دانشگاه مفيد بر اساس مجوز وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و با نظارت سازمان سنجش برگزار مي شود. اين آزمون در اساسنامه دانشگاه مفيد هم پيش بيني شده است و  قاعدتاً براساس اين مجوزها اگر انشاءلله مشکلی پيش نيايد اين سبك پذيرش كه بسيار كاربردي و مبارك است ادامه پیدا خواهد کرد و به فراخور امكانات دانشگاه نيز تسهيلات در اختيار پذيرفته شدگان قرار خواهد گرفت. ظرفيت پذيرش در رشته هاي مختلف فعال در دانشگاه مفيد هم هر ساله به تناسب آزمون سراسري در نظر گرفته مي شود.

* به عنوان سوال پاياني بفرماييد دانشگاه مفيد تا چه ميزان توانسته است به اهداف خود در رابطه با آزمون اختصاصي دست يابد؟

تربيت نيروي متخصص كه مجهز به علوم حوزوي و دانشگاهي باشد از اهداف دانشگاه مفيد است و يكي از طرقي كه اين هدف پيگيري مي شود شناسايي، جذب و حمايت طلاب مستعد از طريق آزمون اختصاصي است.  بحمدالله دانشگاه مفید از سال هاي اوليه تاسيس تا كنون جزو دانشگاه هاي شناخته شده در حوزه علوم انساني در كشور بوده و اساتيد و دانشجويان آن در صحنه هاي علمي همواره افتخار آفرين و شاخص بوده اند كه بررسي آمار پژوهش ها و  پذيرش دانش آموختگان دانشگاه مفيد در مقاطع تحصيلات تكميلي با كسب رتبه هاي اول و تك رقمي آزمون هاي سراسري مقاطع كارشناسي ارشد و دكتري، گواهي بر اين مدعاست. درصد قابل توجهي از اين افتخار آفرينان همان طلّابي هستند از طريق آزمون اختصاصي جذب و پرورش داده شده اند و امروزه در مناصب گوناگون علمي و اجرايي كشور از جمله عضويت در هيأت علمي مراكز معتبر دانشگاهي، تحقيقاتي و حوزوي، مناصب قضايي و حقوقي، مناصب اقتصادي، مناصب سياسي، زير مجموعه هاي وزارت خانه ها، ادارت و ... مشغول به فعاليت و خدمت به نظام و مردم هستند كه اين از افتخارات دانشگاه مفيد و شاهدي بر دستيابي به اهداف مد نظر است.

پايان/