عنوان : نشست علمی با موضوع چند ایده برای مقایسه دو رویكرد مطرح در اقتصاد: اقتصادسنجی و اقتصادریاضی برگزار شد.
 ۱۳۹۶/۰۱/۲۸

به گزارش روابط عمومي دانشگاه، به همت مركز مطالعات اقتصادي دانشگاه نشست علمي با عنوان «چند ایده برای مقایسه دو رویکرد مطرح در اقتصاد: اقتصادسنجی و اقتصادریاضی» با حضور اعضاي هيات علمي دانشكده اقتصاد، دانشجويان كارشناسي و دكتري با ارائه دكتر احمد سعيدي عضو هيأت علمي دانشگاه مفيد روز يكشنبه 27 فروردين ماه سال جاري برگزار گرديد.

خلاصه اي از نشست علمي مذكور به شرح ذيل مي باشد:
دكتر سعيدي عضو هيات علمي دانشكده اقتصاد در ابتدا عنوان كردند كه اقتصادسنجی با مطالعه پدیده‌های اقتصادی با استفاده از داده‌های مشاهده‌شده سر و کار دارد. به عبارتی، اقتصادسنجی علم تحلیل‌های آماری از مسائل و روابط اقتصادی است. در واقع می توان اقتصاد سنجی را تلفیقی از روش های آماری و اقتصاد به حساب آورد. عضو هيات علمي دانشكده اقتصاد در ادامه بيان نمودند كه در استفاده از روش های آماری باید این نکته همواره در ذهن باشد که در اقتصادسنجی با داده هایی روبرو هستیم که مشاهده شده هستند نه آزمایشات کنترل شده. بنابراین تاحدی می تواند با روش هایی که در علومی مانند: نجوم، جامعه شناسی و اپیدمولوژی استفاده می شود سنخیت داشته باشد. ايشان در ادامه مهمترين ابزارهاي اقتصاد سنجي و معايب روش هاي اقتصاد سنجي را برشمردند.
در ادامه نشست دكتر احمد سعيدي در تعريفي از اقتصاد رياضي عنوان داشتند، اقتصاد ریاضی را می توان استفاده از روش های ریاضی برای ارائه نظریات اقتصادی و تحلیل مسائل اقتصادی معرفی کرد. در واقع ریاضیات به اقتصاددانان اجازه می دهد گزاره هایی معنادار و قابل آزمون درباره مفاهیم جامع و پیچیده اقتصادی ارائه دهد که شاید بدون ریاضیات به سادگی قابل بیان نباشند. در ادامه دكتر سعيدي عضو هيات علمي دانشكده اقتصاد عمده ترين روش هاي اقتصاد رياضي، نظرات منتقدين به استفاده وسيع از اقتصاد رياضي و پاسخ به منتقدين را بيان نمودند.

در ادامه نشست ساير اعضاي هيات علمي گروه اقتصاد، نقطه نظرات و ديدگاه هاي خود درخصوص موضوع مورد بررسي مطرح نموده و ديدگاه مطرح شده توسط دكتر احمد سعيدي را مورد نقد و بررسي قرار دادند.